Ice & Fire: zo maak je heel eenvoudig pittige ijsjes
Op een warme dag is pittig eten misschien niet het eerste waar je aan denkt. Iets lekker verkoelends als ijsjes ligt natuurlijk meer voor de hand. Maar wat als je pittig en ijsjes nou eens combineert? Alsof er een engeltje op je linkerschouder zit als je je lippen eraan zet, maar na een paar seconden het duiveltje op je rechterschouder verschijnt. Schrik niet, dit is echt een verrassend goede combo en we hebben meteen drie verschillende smaakjes voor je op een rij gezet. Dit en nog 39 andere recepten vind je in ons boek: HOT SAUCE – De hete sauzenbijbel met 40 pittige recepten.
De ingrediëntenlijstjes zijn op basis van 1 ijsje, dus het is aan jou hoeveel je er wilt maken. Je vrienden appreciëren het vast wel als je ook aan hun denkt! IJslolly-vormpjes zijn wel een must trouwens.
Pittige mango ijsjes
- 150 ml yoghurt, halfvol of vol
- 50 ml Marie Sharp’s Mango hot sauce
Pittige ananas ijsjes
- 150 ml yoghurt, halfvol of vol
- 50 ml El Jefe Madame Piña hot sauce
Pittige bessen ijsjes
- 150 ml yoghurt, halfvol of vol
- 50 ml Piko Peppers Berry UQAM hot sauce
Het maken van de ijsjes is eigenlijk heel simpel. Meng de yoghurt en hot sauce in een kommetje en giet dit mengsel vervolgens in je ijslolly-vormpje. Steek daar een stokje in (wel handig als je het ijsje uit de vorm kunt trekken) en laat het een nachtje in de diepvries staan. De volgende dag heb je heerlijke hete ijsjes, ideaal voor op een warme zomerse dag!
Dit recept komt trouwens straight outta ons eigen hot sauce kookboek: HOT SAUCE – De hete sauzenbijbel met 40 pittige recepten. Hierin vind je allerlei gerechten, van mild tot wild en van voorgerechten tot desserts. Behalve gerechten besteden we ook veel aandacht aan de geschiedenis van hot sauce, de cultuur en feiten & fabels. Een must have voor hot sauce fans dus!