Zo wordt Da Bomb hot sauce uit Hot Ones gemaakt

Ben je een liefhebber van hot sauce? Dan heb je vast wel eens gehoord van “Da Bomb Beyond Insanity“, één van de meest gevreesde hot sauces ter wereld. Zoals je waarschijnlijk weet, heeft deze vurige saus zijn reputatie vooral te danken aan de populaire YouTube-serie “Hot Ones”, waar zelfs de meest stoere celebrities bezwijken onder de intense hitte.

Hoe wordt Da Bomb gemaakt?

Tot op heden was het altijd een raadsel hoe Spicin, de maker van Da Bomb, hun hot sauce zo bizar heet maakte. Totdat Lisa Nguyen (een Food Youtuber met ruim 5 miljoen abonnees) met haar crew langs kwam om het hele proces te filmen.

De basis van “Da Bomb” bestaat uit een relatief onbekend mix van ingrediënten. Habanero-pepers vormen het fundament, aangevuld met chipotle-pepers voor een rokerige twist. Maar het echte geheim? Dat zit ‘m in de toevoeging van pure capsaïcine-extract, het bestanddeel dat pepers hun hitte geeft. In onderstaande video zie je het complete productieproces, inclusief het moment (op 5 minuut 45) waarop de zwarte capsaïcine-vloeistof wordt toegevoegd. Dat spul ziet er gemeen uit zeg.

Veiligheid eerst

Wat opvalt tijdens het productieproces, is de extreme voorzichtigheid waarmee wordt gewerkt. De medewerkers dragen beschermende kleding, inclusief maskers en handschoenen. En dat is niet voor niets – zelfs de dampen van deze saus kunnen al behoorlijk pittig zijn, zoals Lisa ook aangeeft in de video.

Niet gemaakt voor hot wings

Eén van de mensen achter Da Bomb geeft tijdens het interview aan dat de saus met name gemaakt is voor grote stoofpotten. Met een paar druppeltjes heb namelijk al genoeg om een hele pan erg pittig te maken. Het feit dat ze bij Hot Ones kleine chickenwings helemaal insmeren met dit spul doet je realiseren dat die “stervende” celebrities niet aan het overdrijven zijn.

Mocht jij de extreme hitte van de Da Bomb Beyond Insanity zelf eens willen testen? Bestel je flesje dan gewoon hier bij ons.

Eén reactie op “Zo wordt Da Bomb hot sauce uit Hot Ones gemaakt”

  1. Pivo schreef:

    Leuk die hoe its Made video.. ik ga hem zeker ook eens in Chili proberen(of in een bloody merry) Een paar drupjes in mayo maakt een goede dipsaus voor bv chips of op een hamburger.. hoeveel je toevoegd is idd afhankelijk hoe heet je het wil hebben hebben.. ook een paar (of paar meer drupjes in (instant)noodles vindt ik super .. de saus (puur) gegeten komt de hitte vrij vlot maar vertrekt ook relatief snel weer leuk voor in je eigen hotwing challenge.. mooi maar geen super lekkere saus op zich.. evt ok met andere “lekkere” mildere hot sauces te combineren voor wat extra kick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify