Pittige komkommersalade met pindakaas & chili olie

pittige komkommersalade met pindakaas en chili olie

Bij komkommer denk je niet bepaald aan een explosie van smaak. Een komkommersalade is daarom ook niet echt iets waar we heel wild van worden. Sterker nog; het is een beetje saai. Maar wij bij Heatsupply houden ervan om saai eten leuk te maken en daar hebben we ook nu weer een wondermiddel voor: chili olie, of chili crisp. Deze variant is juist wél heel smaakvol en we worden er zelfs een beetje wild van. En dan is het ook nog eens heel snel & eenvoudig te maken. Win-win!

Pittige komkommersalade met pindakaas & chili olie

Uiteraard is de basis komkommer, die je in (niet al te dunne) plakjes snijdt. Wij gebruikten hiervoor een mandoline, maar let op, want dit is met recht het gevaarlijkste keukenapparaat dat er bestaat. De eerste poging ging dan ook niet helemaal goed, maar bij de tweede poging was het raak. De komkommer kun je, net als de andere ingrediënten, in een plastic container doen. Hieronder zie je wat die andere ingrediënten zijn. Pindakaas en chili olie hadden we al verklapt, maar in onderstaande video zie je de rest ook!

Als alle ingrediënten in de container zitten is het dus alleen nog even goed schudden & mengen, en klaar is Kees! Je kunt deze frisse, hartige en pittige salade meteen opeten, of in de koelkast bewaren. Het is trouwens ook nog eens gezond en zeker voor de sporters onder ons een gezonde manier om toch flink wat eiwitten binnen te krijgen.

Nog iets wat heel gemakkelijk is om te maken en wat verrassend verslavend is: check hier hoe je hot honey boter maakt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify