Indian Fried Chicken Burger met The Sunny hot sauce

indian fried chicken burger met the sunny hot sauce

Afgelopen zomer (2024) was ik op Down The Rabbit Hole festival en daar kwam ik bij de foodtruck van Mission Masala een Indian Fried Chicken Burger tegen die mij van mijn sokken blies. Dat had misschien deels te maken met het feit dat mijn verwachtingen bij festival food meestal niet al te hoog zijn, maar dit was echt één van de betere kipburgers die ik ooit heb gehad. Vanaf dat moment had ik al besloten om deze burger eens “na proberen te maken”, zonder dat ik een recept had natuurlijk. Het resultaat mag er toch wel zijn, al zeg ik het zelf!

Indian Fried Chicken Burger

Het origineel was een perfecte combinatie van knapperig, hartig, fris en een beetje pittig. Eén van de sterren van de show was in mijn ogen de madras-mayo, die we hebben proberen na te maken door onze The Sunny hot sauce te mengen met mayo. En dat is me toch een goede mix! Die is dan ook in een flinke hoeveelheid aanwezig bovenop de gefrituurde kip, maar ook in de kool-salade met munt & koriander. De kip hebben we overigens met cornflakes bedekt, wat voor een extra harde crunch zorgt. Check hieronder het hele recept van onze Indian Fried Chicken Burger met The Sunny hot sauce.

Zou je nog wel wat meer inspiratie kunnen gebruiken qua wat je met al die hot sauces in je koelkast kunt maken? We hebben een eigen hot sauce boek gelanceerd waarin we behalve een heleboel info, cultuur en weetjes over hot sauce ook 40 recepten delen. Perfect voor de thuischef of als cadeau voor iemand die gek is op hot sauce en koken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify