Wat is het bewaaradvies voor hot honey?
Steeds meer mensen beginnen hot honey te ontdekken en dat snappen we, want de combinatie van zoet en pittig is ongelofelijk verleidelijk. Het is niet alleen super lekker, het is ook nog eens verrassend veelzijdig en niet te pittig. Daarom zou het bij iedereen wel in huis aanwezig moeten zijn, maar hoe bewaar je hot honey? Je hebt bij normale honing namelijk misschien wel eens meegemaakt dat het kristalliseert. Dat wil je voorkomen.
Bewaaradvies hot honey
Eigenlijk is het bewaaradvies voor hot honey niet veel anders dan voor gewone honing. Je kunt het het beste op een donkere plek op kamertemperatuur bewaren. Bewaar het in ieder geval niet gekoeld (onder 15 graden), want dan kristalliseert het. Dit is geen teken van slechte kwaliteit, maar juist een kenmerk van echte, natuurlijke honing. Mocht je honing per ongeluk toch kristalliseren dan kun je deze door verwarming (tot maximaal 45 graden) weer vloeibaar maken.
Dit bericht op Instagram bekijken
Hoe verwarm ik de Hot Honey?
Plaats de pot of fles zonder deksel in een pan met handwarm water. Het water hoeft dus niet te koken. Door deze milde verwarming wordt de honing geleidelijk weer vloeibaar. Deze methode is niet alleen effectief, maar behoudt ook alle waardevolle voedingsstoffen. Na een uurtje zou het alweer vloeibaar moeten worden en kun je de honing dus gewoon weer gebruiken! Probeer het daarna wel goed op temperatuur te houden, want honing houdt er niet van om te vaak te schommelen qua temperatuur.
Zeker in de winter kan het voorkomen dat een flesje hot honey tijdens transport van ons naar de klant ‘blootgesteld’ wordt aan lage temperaturen en hierdoor kan het gekristalliseerd arriveren. Niet ideaal, maar je hoeft het dus zeker niet weg te gooien! Even bovenstaande methode toepassen en je kunt het razendsnel gebruiken. Iets best geniaals wat je er bijvoorbeeld mee kunt doen is hot honey boter maken.