La Peluqueria – Ons unieke Mexicaanse Kapsalon Recept
In onze eerste aflevering van “Hot Sauce Recipes” beginnen we met een zelfbedachte, unieke combinatie tussen de in Nederland zo geliefde Kapsalon en de Mexicaanse Nacho’s. Het resultaat is de “Peluqueria”, wat in het Spaans kapsalon betekent. Klinkt die combinatie nog een beetje gek in de oren? Dat snappen wij, maar na het maken deze variant maak jij nooit meer een gewone kapsalon!
Mexicaanse Kapsalon Recept
Onder de video vind je in dit artikel het volledige recept inclusief alle benodigdheden.
Ingrediënten Mexicaanse Kapsalon
- Een zak ovenfrietjes (je mag ook gefrituurde frietjes gebruiken)
- Nacho chips Naturel (1/5 van een zak)
- Shoarma, 500 gram
- Chipotle Poeder (1 tl)
- Raijmakers Heetmakers Immune Booster hot sauce (1 el)
- Cholula hot sauce (2 el)
- Kaas, 4 plakken
- Rode ui, een halve
- Koriander, 1 bosje
- Knoflook, 1 grote of 2 kleine teentje
- Tomaat, een halve in blokjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
- 2 Avocado’s
- Zure Room, 50 gr
- Jalapeño’s in het zuur, zoveel je wilt
Bereiding:
- Bak een zak frietjes af in de oven, airfryer of frituurpan. De frietjes moeten goed krokant zijn.
- Terwijl de frietjes aan het bakken zijn doe je een eetlepel olijfolie in de pan, de shoarma erbij met een theelepel chipotle poeder. Dit geeft de Shoarma een spicy en smokey kick. Bak de shoarma goed aan tot het vlees lekker bruin is. Dit zal een minuutje of 10 duren.
- Wanneer de frietjes en shoarma klaar zijn pak je een aluminium ovenbakje en vul de bodem hiervan met een flinke lading frietjes. Vervolgens bedek je deze met een laag nacho chips. Nu gooi je de shoarma erover en verdeel je 4 plakken kaas over de shoarma. Stop dit voor 3 minuutjes in de oven op 180 graden.
- Nu gaan we de Guacamole maken. Neem een schaal en stop hier 2 avocado’s, 1/4 rode ui, ca. 7 gram koriander, 2 kleine teentjes knoflook en Raijmakers Heetmakers hot sauce met Limoen en Jalapeño in. Vervolgens prak je dit met een vork tot Guacamole. Zout en peper toevoegen naar smaak.
- Inmiddels heb je de frietjes, nacho’s, shoarma en kaas weer uit de oven gehaald en kunnen we de Mexicaanse Kapsalon afmaken.
- Bestrooi de kapsalon met 1/4 rode ui, de tomatenblokjes en de overige koriander. Vervolgens doe je er de Guacamole bij, zure room en de jalapeño’s voor de extra kick.
- Stop het geheel nu nog 1 minuutje in de oven.
- Haal het geheel weer uit de oven. Gooi er flink wat Cholula hete saus overheen en klaar is Carlos!
Smakelijk! Wil jij elke zondag weer een nieuw top recept met hot sauce? Subscribe op ons Youtube kanaal.