Pittige couscous salade met chorizo, grote garnalen en Scorpion Pepper saus
Een tijdje geleden kwamen wij @thecravingdutchman tegen op Instagram en zijn mooie foto’s vielen ons meteen op. Toen we in gesprek raakten vertelde hij ons dat hij een behoorlijke spicy addict is en niet veel later had hij wat mooie flesjes hot sauce van Heatsupply in de kast staan. Eén van deze hete sauzen was de Fat Cat Chairman Meow’s Revenge Scorpion Pepper saus en hiermee maakte hij een heerlijk pittige couscous salade. Perfect voor bij deze zomerse temperaturen, als hoofdgerecht of als een heerlijke salade voor bij de BBQ.
Ingrediënten
- 1 pittige Chorizo worst
- Olijfolie
- 1 kleine ui, in dunne plakjes gesneden
- 1 jalapeño peper, kleingesneden
- 3 teentjes knoflook, kleingesneden
- 1/4 tl Kurkuma
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl gemalen komijn
- Zout
- 200 gr grote, gepelde en ontdarmde garnalen
- Fat Cat’s Scorpion Pepper Sauce
- 200 gr couscous
- verse peterselie, stengels verwijderd, kleingesneden
Instructies:
- Ontdooi eventueel de garnalen en doe ze in een kom met de gewenste hoeveelheid, Fat Cat’s Scorpion Pepper Sauce. Goed omroeren en een tijdje laten marineren.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. bak de Chorizo bruin en licht krokant. Voeg de ui, jalapeño peper en knoflook toe en bak dit totdat de uien doorzichtig worden. Voeg nu de specerijen toe en roer even en voeg dan de garnalen toe. Bak de garnalen 4 minuten mee of tot hij stevig en roze is. Laat de garnalen niet te gaar worden.
- Kook ondertussen 625 ml water.
- Voeg de couscous, een beetje olijfolie, een scheutje zout en het kokende water toe aan de ban. Zet het vuur onmiddellijk uit en dek af met een deksel. Laat het 5 minuten afgedekt staan. Schep daarna de verse peterselie erdoor en klaar!
Heerlijk met brood, Hummus en natuurlijk meer hot sauce!
Geef een reactie