Pittige Shakshuka met Habanero & Koffie hot sauce

Ei en hot sauce is voor ons een gouden combinatie. Of je het eitje nu kookt, roert of bakt, een goede scheut hot sauce maakt het helemaal af. Dat geldt ook in het geval van deze pittige Shakshuka. Dit éénpans ei-gerecht is super simpel om te maken en perfect op smaak te brengen met heerlijke hot sauce. Dit gerecht kun je eten als ontbijt voor een flinke kickstart, of gewoon als lunch of diner.
Hieronder vind je de receptvideo van de pittige Shakshuka met Queen Majesty Red Habanero & Black coffee hot sauce. Wil je alles graag rust nalezen? Het hele recept en de benodigdheden zijn terug te lezen onder deze video.
Ingrediënten Shakshuka
- Eieren, 4 stuks
- Tomatenblokjes in blik, 400 gram
- Zoete Puntpaprika, 2 stuks
- Rode Ui, 1 stuk
- Rode Jalapeño of andere rode peper, 1 stuk
- Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding Shakshuka
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Vervolgens halveer je de puntpaprika’s en verwijder de steel en kern met zaadjes. Snijdt de gehalveerde paprika daarna nogmaals doormidden (in de lengte) en in kleine stukjes.
- Neem een rode jalapeño en deze in kleine stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de rode ui ca. 2 minuten. Vervolgens doe je er de paprika en rode peper bij. Nu nog een snufje zout erbij en bak de boel nog 5 minuutjes door.
- Doe nu de tomatenblokjes uit blik erbij en laat het geheel nogmaals 5 minuutjes door sudderen op lage temperatuur.
- Neem nu de Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee hot sauce en doet dit bij het geheel. Je kunt ook een andere habanero saus nemen.
- Vervolgens maak je met een lepel ruimte in het mengsel en breek je hier een eitje in. Herhaal dit nog 2 tot 3 keer en dek de pan af met een deksel. Houd het vuur op laag/medium temperatuur.
- Na 5 minuutjes is het ei gaar. Controleer dat even met een vork of spatel. Prik in het ei. Voelt het redelijk hard? Dan is het ei helemaal gekookt.
- Nu is je shakshuka klaar. Alhoewel, nog een extra scheut hot sauce kan natuurlijk geen kwaad. Oh en nog één tip. Neem er een lekker stuk brood bij en dippen maar. Smakelijk!
In ons boek HOT SAUCE – De Hete Sauzenbijbel met 40 Pittige Recepten hebben we ook een Shakshuka gerecht staan, maar dan met Heartbeat Scorpion hot sauce, die net wat heter is. Misschien past die qua smaken nog wel nét iets beter bij het Midden-Oosterse gerecht dan deze Queen Majesty saus.