Vegetarische Hot Wings gemaakt met Bloemkool en Hete Saus

foto van vegetarische hot wings met bloemkool

Hou jij van hot wings, maar wil je niet teveel vlees eten? Dan zijn deze vegatarische hot wings gemaakt van bloemkool en hot sauce perfect voor je. We laten zien hoe jij een gehele bloemkool omtovert tot heerlijke, crunchy “wings” die zelfs de grootste carnivoor laten watertanden.

Hieronder vind je de receptvideo van de Vegetarische Hot Wings? Wil je het recept liever lezen, scroll dan voorbij de video.

Ingrediënten Vegetarische Hot Wings

  • Bloemkool, 1 stuk
  • Valentina Extra Hot Sauce
  • Bloem, 200 gram
  • Melk, 200ml
  • Water, 50ml
  • Paprikapoeder, 2 theelepels
  • Uipoeder, 2 theelepels
  • Zout, 1 theelepel
  • Peper, 1 theelepel
  • Panko

Instructies

  1. Snijdt een bloemkool in roosjes en was de roosjes in een vergiet.
  2. Maak nu het beslag, door de melk, water, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper te mengen. Vervolgens doe je de 200 gram bloem erbij en mix je het tot een glad beslag.
  3. Verwarm je oven voor op 200 graden celsius.
  4. Neem nu een diep bord en vul dit met panko. Nu gaan we alle roosjes eerst door het zojuist gemaakte beslag halen en vervolgens door de panko. Daarna leg je het roosje op een bakplaat met bakpapier. Doe dit met alle roosjes en zet in de oven voor 20 minuutjes.
  5. Na 20 minuten gaan we de “vegetarische wings” onderdompelen in Valentina hot sauce (of een andere hot sauce naar keuze). Leg de roosjes met hot sauce terug op de plaat en geef ze opnieuw 2o minuten oventijd.
  6. Haal de hot wings uit de oven en genieten maar!

Abonneer voor meer recepten!

Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify