Zelfgemaakte Pittige Mac & Cheese
Mac & Cheese is niet iets wat wij Nederlanders vaak zelf maken of eten, maar in Amerika is het écht een ding. Voor ons 13e Hot Sauce Recept wilde we toch een poging wagen met dit typisch Amerikaans gerecht, maar wij bedachten natuurlijk wel onze eigen pittige variant: Spicy Mac & Cheese. Naast een heleboel kaas, bevat onze versie natuurlijk ook een heleboel hot sauce.
Below you will find the spicy mac & cheese video, but if you rather read the instructions and ingredients, scroll below the video.
Ingrediënten Pittige Mac & Cheese
- Macaroni, 500 gram
- Parmezaan, 200 gram
- Gouda, 200 gram
- Cheddar, 200 gram
- Melk, halve liter
- Bloem
- Hot Sauce
- Boter, ongezouten
- Zout en Peper
Instructies Mac & Cheese
- Doe een flink stuk boter (ca. 25 gram) in een pan en laat rustig smelten. Zodra de boter gesmolten is mag je twee eetlepels bloem toevoegen. Vervolgens roel je dit 2 minuten continu door de pan. Na 2 minuten heb je een “roux”.
- Neem een halve liter (volle) melk en voeg bij de roux. Roer goed door en voeg de hot sauce, peper en zout toe. Laat dit geheel zo’n 8 minuten rustig koken en roer regelmatig. Je merk dat dit mengsel (bechamel) wat dikker gaat worden. Wanneer het mengsel aan de achterkant van een lepel blijft hangen heb je juiste dikte.
- Vervolgens gaan we de kaas toevoegen. Je kunt voor 1 type kaas kiezen, maar wij hebben drie verschillende kazen gekozen. Roer deze door de bechamel totdat het een dikke saus wordt.
- Intussen heb je 500 gram macaroni “al dente” gekookt en die mag in de kaassaus. Flink doorroeren en nog een goede scheut hot sauce erbij en je bent helemaal klaar.
- Vanzelfsprekend is dit slechts een bijgerecht. Misschien is het verstandig hier nog wat groenten en een stukje vlees naast te eten, want Mac & Cheese staat niet bekend vanwege zijn gezonde karakter.
- Geniet ervan en vergeet niet te subscriben op ons Youtube-kanaal, waar we elke zondag een nieuw hot sauce recept droppen!