Zelfgemaakte Wafels met IJs en Blueberry Hot Sauce
IJs met hot sauce, heb je dat wel eens geprobeerd? Grote kans van niet, maar daar moet snel verandering in komen. Wanneer je de juiste hot sauce kiest kan het namelijk enorm lekker zijn. Voor onze 17e editie van Hot Sauce Recipe op Youtube hebben we daarom zelf wafels gemaakt en deze getopt met ijs en een blauwe bessen hot sauce. Dit moet je echt eens proberen, dus check het recept in onderstaande video.
Wil je het recept liever rustig lezen, scroll dan voorbij de video.
Ingrediënten
- IJs (bijv. vanille)
- 300ml melk
- 300 gram bloem
- 50 gram witte basterdsuiker
- 50 gram boter
- 2 eieren
- 10 gram bakpoeder
- zout
- Blueberry hot sauce
- Kandijkoeken
Instructies
- Zeef 300 gram bloem in een kom. Doe hier vervolgens een snufje zout bij, 50 gram suiker en 10 gram bakpoeder.
- Nu nemen we 2 eieren en deze doen we in het droge beslag. Roer goed door met een eetlepel.
- Neem een pannetje en smelt hierin 50 gram boter. Eenmaal gesmolten, mag dit bij het beslag en roer wederom door met de eetlepel.
- Doe hier 300ml melk bij en roer tot een glad beslag.
- Verwarm het wafelijzer voor en eenmaal heet doe je hier het wafelbeslag in. Doe het ijzer niet te vol, want tijdens het bakken zetten ze uit. Wanneer het beslag ca. 20 seconden in het ijzer zit, draai je het ijzer om en bak je de wafels nog ca. 5 minuten. Controleer na 3 minuten even op de kleur van de wafels.
- Zodra de wafels klaar zijn leg je deze op een bord en leg je op elke wafel een bolletje ijs (bijv. vanille of slagroomijs). Neem nu de blueberry hot sauce en druppel deze over het ijs. Top dit af met koekjes. Wij gebruikten kandijkoeken, vanwege de crunch en perfect passende smaak.
- En zo heb je zelfgemaakte wafels met ijs, hot sauce en kandijkoek crumbles. Hiermee verras je iedereen!
Abonneer voor meer recepten!
Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!